Arquitectura longobarda (Catalan Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Arquitectura longobarda" in Catalan language version.

refsWebsite
Global rank Catalan rank
1st place
1st place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
1,594th place
2,471st place

alvignano.net

beniculturali.it

archeopg.arti.beniculturali.it

  • «Il Tempietto del Clitunno». Trevi. Soprintendenza per i Beni Archeologici dell'Umbria, 2006, última modificació 16/01/2008. Arxivat de l'original el 2014-05-20. [Consulta: 25 maig 2011].

duomomonza.it

  • Web oficial de la basílica. «Dalle origini al '300». Storia del Duomo di Monza, 2008. [Consulta: 26 maig 2011].

italialangobardorum.it

  • «La descrizione dei siti». Italia Langobardorum. Centri di potere e di culto (568-774 dC). Italia Langobardorum, 2010. Arxivat de l'original el 2013-01-29. [Consulta: 25 maig 2011].

popolis.it

www1.popolis.it

santuariosanmichele.it

  • «La basílica de sant Miquel Arcàngel s'edificà, a cavall dels segles v i vi, en un lloc sant segons la llegenda de les quatre aparicions de l'arcàngel al Gargano i antic lloc de culte pagà. El Breviarium Romanum per 8 de maig i la Llegenda àuria relaten l'aparició de l'arcàngel Sant Miquel, per primera vegada a l'Europa occidental, al bisbe de Sipontum, prop d'una gruta i per tres vegades demanant-li que dediqués la cova al culte cristià a canvi de protecció per a la veïna Sipontum dels atacs d'infidels –la quarta aparició va ser el 1656 quan, durant una epidèmia de pesta, l'arquebisbe demanà l'arcàngel la seva intercessió. Gelasi I, papa entre 492 i 496 va encomanar la construcció, tot encerclant la gruta, d'una basílica. Entre els segles vi i vii el santuari esdevingué clau en la consolidació política dels llombards al ducat de Benevent, en la seva lluita contra els romans d'Orient, i els seus aliats ostrogots, que pretenien refer-se amb el control de la península del Gargano. El santuari va arribar a ser destí del pelegrinatge de molts fidels de l'Europa septentrional, com testimonien diverses inscripcions incises, algunes amb grafia rúnica. Després de la caiguda del regne longobard el 774, va continuar sent peça clau en l'estabilitat del, tot just proclamat pel rei Arechi II, principat de Benevent. I després, normands, sueus i angevins introduïren diverses modificacions que s'observen avui en dia.»«Storia» (en italià). Santuario di Monte Sant'Angelo. Santuario di San Michele Arcangelo, 2010. [Consulta: 5 agost 2011].
  • «Cripte-Museo lapideo» (en italià). Santuario di Monte Sant'Angelo. Santuario San Michele, 2010. [Consulta: 5 agost 2011].

turismomontesantangelo.it

  • «Museo Lapidario» (en italià). Monte Sant'Angelo: Arte e cultura. Comune di Monte Sant'Angelo. [Consulta: 5 agost 2011].

web.archive.org