Rebel·lió irlandesa de 1641 (Catalan Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Rebel·lió irlandesa de 1641" in Catalan language version.

refsWebsite
Global rank Catalan rank
1st place
1st place
8th place
26th place
low place
low place
1,849th place
2nd place
670th place
593rd place
284th place
1,284th place
424th place
472nd place

bbc.co.uk

  • «BBC — Irlanda del Nord — Una curta història». Arxivat de l'original el 2012-11-10. [Consulta: 13 juliol 2013].
  • Nicholas Canny. «Colonització d'Irlanda — Rebel·lió de 1641» (en anglès).
  • Però els dies 23, 24 i el 25 d'octubre de 1641, els enfrontaments populars que van anar relativament espontanis, estaven clarament enfocats cap als nous terratinents que s'havien instal·lat a la terra i que s'havien fet beneficiaris de la colonització; Aquestes accions, així com les paraules que s'articulin a justificar aquestes accions, atacs que estaven enfocats contra aquells que s'havien instal·lat i beneficiat de la colonització, indiquen que existia sentiment popular de despossessió, el qual estava també articulat en acció, així com en paraules quan va aparèixer l'oportunitat, en ser l'ordre política impugnada per accions dutes a terme per Felim O'Neill i els seus socis. (Nicholas Canny The Plantation of Ireland: 1641 rebellion BBC. Consultat 2 juliol de 2008.
  • Staff. The Plantation of Ulster: 1641 rebellion (La colonización de Ulster), BBC, paràgraf 3. Consultat 17 de febrer de 2008.
  • Raymond Gillespie de la Universitat nacional d'Irlanda, Maynoth diu, «Crec que el que va ocórrer després de la colonització és d'alguna forma més important per al llegat perdurable. Els temors que els irlandesos van generar en 1641, com el temor a la massacre, el temor a ser atacats, o altres acomodacions fetes amb anterioritat, d'alguna manera no anaven a poder realitzar-se més perquè aquests eren bastant simples, tal com John Temple va exposar en la seva història de la rebel·lió, 'Desconfiables'». Aquest llibre es va publicar diversos cops, crec que l'última vegada va ser en 1912, així que aquest missatge (el missatge de la rebel·lió, no el de la colonització) és el que persisteix i el que contínuament s'usa a través del segle xix, que els catòlics són desconfiables; que no podem fer negocis amb ells; i que no hauríem d'ajuntar-nos amb ells; són part d'una llarga conspiració per enfonsar-nos. (Raymond Gillespie Colonització de l'Ulster: Conseqüències a llarg termini, BBC. Consultat: 5 de setembre de 2008)
  • Mary O'Dowd. La colonització de l'Ulster: Conseqüències a llarg termini BBC. Consultat el 5 d'agost de 2008
  • Mary O'Dowd. Rebel·lió de 1641 BBC. Consultat el 6 de setembre de 2008

british-civil-wars.co.uk

cam.ac.uk

admin.cam.ac.uk

findarticles.com

google.cat

books.google.cat

oxforddnb.com

web.archive.org