Ολυμπιονίκες της Αρχαϊκής εποχής (Greek Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Ολυμπιονίκες της Αρχαϊκής εποχής" in Greek language version.

refsWebsite
Global rank Greek rank
1st place
1st place
low place
509th place
5,033rd place
685th place
6th place
5th place
40th place
17th place
155th place
43rd place

archive.org

attalus.org

  • Ο Ονόμαστος ήταν αυτός που έθεσε τους κανόνες της Πυγμαχίας, σύμφωνα με τον Ευσέβιο, σελ. 196. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  • Σύμφωνα με τον Ευσέβιο, σελ. 197, δεν ήταν ο Χίονις νικητής σε αυτή την Ολυμπιάδα, αλλά ο Χάρμης ο Λάκωνας, που προπονούταν με μία δίαιτα από ξερά σύκα. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  • Ο Χίονις μπορούσε να πηδήξει μια απόσταση 22 πόδων (περίπου 6,71 μέτρα), σύμφωνα με τον Ευσέβιο, σελ. 198. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  • Σύμφωνα με τον Ευσέβιο, σελ. 199, στη συγκεκριμένη Ολυμπιάδα οι παίδες αγωνίσθηκαν κατ' εξαίρεση στο Παγκράτιο, και ο νικητής ονομαζόταν Δευτελίδας ο Λάκωνας. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  • Νίκησε έξι φορές στους Ολυμπιακούς αγώνες, έξι φορές στα Πύθια, δέκα φορές στα Ίσθμια, και εννέα φορές στα Νέμεα, σύμφωνα με τον Ευσέβιο σελ. 202. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  • Σύμφωνα με τον Ευσέβιο. Ευσέβιος της Καισαρείας. Χρονικόν: Ολυμπιάδες των Ελλήνων (στα αγγλικά - μετάφραση από τη λατινική και διότι η ελληνική έχει χαθεί). Schoene-Petermann. σελίδες 191–220. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

britannica.com

fhw.gr

tufts.edu

perseus.tufts.edu

  • Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (Βιβλίο 5: κεφ. 47, 1-2).

web.archive.org