Joan Fuster (French Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Joan Fuster" in French language version.

refsWebsite
Global rank French rank
4,126th place
low place
84th place
242nd place
low place
low place
746th place
1,598th place
1,252nd place
2,603rd place
9th place
19th place
low place
low place
low place
low place
377th place
822nd place
1,148th place
2,378th place
low place
9,409th place
low place
low place
4,591st place
low place
6,725th place
5,830th place
low place
low place
low place
low place
2,273rd place
3,595th place
low place
low place
low place
low place
427th place
509th place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
1,613th place
3,601st place
57th place
4th place
6,073rd place
7,001st place
3rd place
11th place
5,792nd place
low place
low place
low place
3,051st place
182nd place
194th place
17th place
4,693rd place
5,059th place
6,782nd place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
1st place
1st place
482nd place
615th place
low place
low place
1,734th place
2,517th place
low place
low place
low place
low place
3,330th place
5,644th place
1,706th place
2,418th place
low place
low place
low place
low place
low place
low place
4,132nd place
1,505th place
low place
low place

annanoticies.com

antifeixistes.org

  • (es) « Un paquete con pólvora y metralla contra el lingüista Sanchís Guarner », El País,‎ (lire en ligne)

apuntmedia.es

  • (ca) « 40 anys de l'atemptat de l'extrema dreta a Joan Fuster », À Punt,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « L'11 de setembre de 1981 dues bombes van explotar al domicili de l'intel·lectual suecà. La policia va tancar el cas un mes després sense detindre cap responsable »

  • (ca) « Va passar ací. Bomba a un intel·lectual », À Punt (consulté le ).
  • (ca) « 2022 serà l'Any Joan Fuster per a commemorar el centenari del naixement de l'escriptor suecà », À Punt,‎ (lire en ligne, consulté le ).

ara.cat

es.ara.cat

  • (es) Xavier Pla, « Los libros que Joan Fuster te habría regalado por Sant Jordi », Ara,‎ (lire en ligne, consulté le )

boe.es

  • (es) « Corrección », BOE, no 225,‎ (lire en ligne, consulté le ).

books.google.com

caib.cat

cervantes.org

ciemen.org

core.ac.uk

  • (ca) « Joan Fuster i la Il·lustració », dans Josep Lluís Blasco (ed.), La nau del coneixement, Catarroja / Barcelone / Palma, Afers, , 400 p. (ISBN 84-370-5903-8, lire en ligne), p. 298 :

    « L’esperit il·lustrat de Fuster consisteix no únicament a recordar-nos els principis de la I Hustració sinó també a exercir la crítica a la religió, a la legislació i al pensament dogmàtic (fonamentalment en història, literatura i ciències socials) i així fonamentar les bases per a un replantejament crític dels fenòmens socials, literaris, històrics, referits especialment al nostre País. »

descriu.org

diarilaveu.com

  • (ca) Francesc Bayarri, « L'atemptat terrorista contra Joan Fuster va ser ideològic; els autors no eren aficionats », La veu del País Valencià,‎ (lire en ligne, consulté le ).

directa.cat

  • Josep Alapont Martí, « La influència política de Joan Fuster al País Valencià », Directa,‎ (lire en ligne)

docplayer.es

  • (ca) Vicent Pitarch (dir.), Les Normes de Castelló fan 75 anys. Homenatge de la premsa, Castelló de la Plana, Universitat Jaume I, (lire en ligne), « Les Normes de Castelló: la dimensió gramatical i la cívica », p. 83-84.
  • (ca) Joan Peraire et Rafael Serret, « Les Normes de Castelló i el seu context històric i cultural », Ribalta. Quaderns d’aplicació didàctica i investigació, Castelló de la Plana, no 12,‎ , p. 61 (lire en ligne, consulté le ).

eldiario.es

  • (es) Lucas Marco, « Cuatro décadas del atentado ultra con goma 2 contra el ensayista Joan Fuster que apenas mereció una investigación judicial de 40 folios », ElDiario.es,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (es) Lucas Marco, « Joan Fuster, el ensayista que divulgaba desde el País Valenciano a Picasso o André Gide en pleno erial franquista », El País,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (ca) « Quan Joan Fuster es va convertir en un intel·lectual polèmic », ElDiario.es,‎ (lire en ligne, consulté le ).

elmati.cat

  • (ca) Albert Montón, « L’últim tabú sobre Joan Fuster », El Matí Digital,‎ (lire en ligne, consulté le )

elpais.com

  • (es) Felip Pinazo, « Profanan la tumba de Joan Fuster, el padre del nacionalismo valenciano », El País,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (es) « Atentado contra el domicilio del escritor Joan Fuster », El País,‎ (lire en ligne)
  • (es) Francesc Bayarri, « Joan Fuster, víctima del terrorismo », El País,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (es) Xavier Espanya, « Acto vandálico en Sueca contra el monumento a Joan Fuster », El País, Alzira,‎ (lire en ligne, consulté le ).

eltemps.cat

  • (ca) Moisés Pérez, « Francesc Bayarri: «Joan Fuster hauria de ser reconegut com a víctima del terrorisme» », El Temps,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (ca) « Max Cahner: "Fuster se'n pot anar tranquil" », El Temps,‎ (lire en ligne, consulté le ) — Republication d’un article publié dans la revista 420 peu de temps après la mort de Fuster
  • (ca) « El títol d’un article d’Unamuno, eslògan per homenatjar Fuster en el seu centenari », El Temps,‎ (lire en ligne, consulté le ).

enciclopedia.cat

escriptors.cat

essaig.cat

  • (ca) Gabriel Ensenyat Pujol, « Fuster a Mallorca », essaig.cat,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « La publicació de Nosaltres els valencians (1962) va significar un revulsiu important en el fins aleshores somort panorama cultural mallorquí. La reflexió endegada per Joan Fuster no tenia un abast exclusivament valencià sinó que emmarcava la realitat valenciana en l’àmbit de Països Catalans. De fet, responia a una crida que havia fet Jaume Vicens Vives al seu llibre Notícia de Catalunya, en què reclamava reflexions semblants als altres territoris de parla catalana, a fi de contrastar realitats, mancances i anhels, i que l’historiador gironí va reiterar fins a gairebé el moment de la seva mort. »

fundaciononce.es

biblioteca.fundaciononce.es

gencat.cat

cultura.gencat.cat

google.fr

gva.es

avl.gva.es

iec.cat

iec.cat

  • (ca) « L’IEC recorda Joan Fuster en el cinquantenari de la publicació de Nosaltres, els valencians », Butlletí de l’Institut d'Estudis Catalans, no 169,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « Per Mira, en el seu moment, l’obra de Fuster va ser un «revulsiu» que ara s’ha de llegir «sense dogmatismes», ja que la realitat ha canviat i «passats els anys, potser el mateix Fuster n’hauria escrit una versió nova». »

publicacions.iec.cat

issn.org

portal.issn.org

  • (ca) Anna Mateu et Martí Domínguez, « La retòrica en el periodisme de María Consuelo Reyna: l’anticatalanisme en la premsa valenciana », Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, vol. 28, no 2,‎ (ISSN 2014-0444, lire en ligne, consulté le ).

lavanguardia.com

  • (es) Salvador Enguix, « ¿Qué queda de Joan Fuster? », La Vanguardia,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « Durante décadas, la figura totémica de Joan Fuster, más aún su pensamiento, su visión política y sus reflexiones en torno a la historia del País Valenciano, con su Nosaltres els valencians como texto fundacional indiscutible del debate identitario, fueron objeto de una polémica apasionada, y también violenta, hasta el intento de asesinato del ensayista de Sueca por la ultraderecha mediante una bomba en su casa (1981). »

    .
  • (es) Salvador Enguix, « Francesc Bayarri: “Creo que la orden no era matar a Joan Fuster, pero los que la ejecutaron sí querían” », La Vanguardia,‎ (lire en ligne, consulté le ).

laveudelsllibres.cat

  • (ca) Tomàs Llopis, « Ara que farà 40 anys: ‘Matar Joan Fuster’, de Francesc Bayarri », La veu dels llibres,‎ (lire en ligne, consulté le ).

levante-emv.com

  • (ca) Paco Cerdà, « «Madames et monsieurs», amb vostés Joan Fuster », Levante-EMV, Valence,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (es) Rafa Esteve-Casanova, « Aquell 25 d'abril del 82 », Levante-EMV,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (es) Rafel Montaner, « El "O ara, o mai!" de Fuster cobra vida 30 años después », Levante-EMV,‎ (lire en ligne, consulté le ).
  • (ca) Alfons Garcia, « Abelard Saragossà: «El model lingüístic de Fuster només té com a destinatari el gremi dels lletraferits» », Levante-EMV,‎ (lire en ligne, consulté le )

llibertat.cat

naciodigital.cat

  • (ca) Pep Martí, « Carme Vidalhuguet i Francesc Viadel: «Joan Fuster encara fa por» », Nació Digital (ca),‎ (lire en ligne, consulté le )

raco.cat

  • (ca) Anna Mateu et Martí Domínguez, « La retòrica en el periodisme de María Consuelo Reyna: l’anticatalanisme en la premsa valenciana », Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, vol. 28, no 2,‎ (ISSN 2014-0444, lire en ligne, consulté le ).

rah.es

dbe.rah.es

revistamirades.cat

  • (ca) Jan Brugueras, « Joan Fuster: els Països Catalans i la qüestió nacional », Biblioteca Ernest Lluch,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « Fuster fou un assagista en la línia de Montaigne, un pensador solitari, independent, no dogmàtic, que s’interpel·la i es matisa a ell mateix, que dialoga amb les seves pròpies idees. Un intel·lectual brillant en el context gris, grisíssim, del País Valencià abatut sota la dictadura franquista. »

scribd.com

  • (ca) Ferran Sáez Mateu, « Ontologia del moviment: de Montaigne a Fuster passant per Pla », dans Joan Fuster: indagació, pensament i literatura, Valence, Universitat de València, , 147 p. (ISBN 9788491344742, lire en ligne), p. 1 :

    « En posar-me a la feina, i més encara en acabar-la, ja donava per suposat que el llibre tindria abruptes conseqüències de polèmica. No em feia gens de por, aquesta possibilitat. Al contrari. El llibre havia sorgit d’un esforç sincer per a comprendre, per a aclarir-me a mi mateix, en reflexió solitària, les causes i els efectes del nostre fracàs com a «poble». Que els meus resultats eren, són, «discutibles»? La discussió, doncs, hauria estat convenient, profitosa. Per a mi, més que per a ningú. Sóc un home escassament dogmàtic, i m’agrada de contrastar amb les d’altri les meves idees i les meves persuasions: des d’aquest angle, puc qualificar-me de «liberal» en l’accepció més vulgar i més noble del terme. »

tdx.cat

  • (ca) Enric Pujol, Ferran Soldevila i els fonaments de la historiografia catalana contemporània, Catarroja, Afers, , 370 p. (lire en ligne), « Els canvis profunds dels anys seixanta », p. 738.

uab.cat

ddd.uab.cat

  • (ca) Joan Fuster : discurs llegit a la cerimònia d'investidura celebrada a la sala d'actes d'aquest rectorat el dia 1 d'octubre de l'any 1984. Doctor Honoris Causa, Universitat Autònoma de Barcelona, 1984 : Notes sobre el "Llemosí" a la València del segle XVI, Bellaterra (Universitat Autònoma de Barcelona), (lire en ligne)

ucm.es

revistas.ucm.es

  • (es) Amador Iranzo, « Prensa y poder. Las Provincias, actor político central de la Transición valenciana », Historia y comunicación social, no Especial Febrero,‎ , p. 534-544 (lire en ligne, consulté le ).

uib.es

ibdigital.uib.es

  • (ca) Tudi Torró (AVL), « Joan Fuster, un autor vigent que cal redescobrir a l'aula », Pissarra, no 160,‎ (lire en ligne, consulté le ) :

    « Fuster no va pretendre mai ser dogmàtic »

  • (ca) Bernat Joan i Marí (en), « Fuster revulsiu », Pissarra, no 71,‎ , p. 36 (lire en ligne, consulté le ).

uni-freiburg.de

romanistik.uni-freiburg.de

  • (es) Adolf Beltran, « La sociedad valenciana y los medios de comunicación », Zeitschrift für Katalanistik, no 22,‎ , p. 315-328 (lire en ligne).

unirioja.es

dialnet.unirioja.es

  • (ca) Francesc Viadel, « Premsa, poder i anticatalanisme: la vigència de La Provincias », Arxius de sociologia, no 23,‎ , p. 103-112 (lire en ligne, consulté le ).
  • Vicent Flor, « La instrumentalització mediàtica de la identitat valenciana: el discurs anticatalanista de Las Provincias (1978-1999) », Arxius de sociologia, no 23,‎ , p. 113-122 (lire en ligne, consulté le ).
  • (ca) Rafael Xambó, « Els mitjans de comunicació al País Valencià », Arxius de sociologia, no 23,‎ , p. 3-16 (lire en ligne, consulté le ).

uoc.edu

  • (ca) « Joan Fuster », sur LletrA - Literatura catalana a internet, Barcelone, Universitat Oberta de Catalunya : « Joan Fuster (Sueca 1922-1992) és, com a assagista, una figura cimera en la literatura catalana de l'època, a part de la seva extensa activitat com a historiador de la literatura, crític literari o historiador social de la llengua. »

uv.es

roderic.uv.es

  • (es) José Moratal Sastre, La crisis del socialismo valenciano (1995-2014) : El PSPV-PSOE: de la dominancia al declive (Thèse de doctorat en droit), Universitat de València, (lire en ligne), p. 101

puv.uv.es

  • (ca) Francesc Viadel, « Pau Viciano diu Joan Fuster », Serra d'Or,‎ , p. 73 (lire en ligne, consulté le )

valenciaplaza.com

  • (es) Vicent Molins, « Algo pasa con la ‘terreta’: un término tal vez no solo cariñoso », Valencia Plaza,‎ (lire en ligne, consulté le ).

vilaweb.cat

  • (ca) « Trenta anys de l’històric discurs de Fuster a la Plaça de Bous de Castelló », VilaWeb,‎ (lire en ligne, consulté le ).

visat.cat

web.archive.org

wikipedia.org

ca.wikipedia.org

es.wikipedia.org

en.wikipedia.org

wikiwix.com

archive.wikiwix.com

  • (ca) Alfons Vila i Francés, « Lo Rat Penat i el conflicte llingüístic (1955-1980) » (consulté le ) : « Per aixo quan a finals de 1962 Joan Fuster publíca el seu polemic estudi sobre El País Valenciano la critica fon dura contra ell. La practica totalitat de l’intelectualitat capitalina va rebre en esglai i desconcert les seues “descripcions”; pero fon el poble pla, els fallers en este cas, els qui reaccionaren en mes espectacularitat i en la falla de la plaça de la Merce de 1963 es plantà i cremà un ninot de carto personificant a J. Fuster que portava l’explicacio, composta a ultima hora per qui mes tart sería secretari de Lo Rat Penat, J. López Sancho, faller i directiu de la comissio d’esta popular plaça. »

youtube.com