«By og bygd». TidensKrav. 18. juni 1934. «Bryllaup vert heldt på Stranda torsdag den 21. juni av frøken Solveig Kaldhold og landbrukslærar Asbjørn Øye, Gjermundnes.»
«Organisasjonsnytt». Nationen. 12. januar 1939. «Vikebondekvinnelag i Romsdal (etter opptak av landbr.l. A. Nordang) som vart stifta hausten 1938, tek opgåva si som det skal vera. Det har no 60 lagslemar, 5 januar held dei en gild fest i ungdomshuset i Vikebukt. (---) Leidar av festen var fru landbruksskolelærar Solveig Øye, og både ho og dei som hadde med festen å gjera, skilde seg godt ifrå opgåva si.»
«ACWW-kongressen og norsk rettsvesen var hovedemner på gårsdagens bondekvinnemøte». Østlands-Posten. 18. september 1969. «Manhadde besøk av justisminister Elisabeth Schweigaard Selmer og Solveig Øye, som begge kåserte. Solveig Øye snakket om ACWW og kongressen i Norge 1971. Kronprinsesse Sonja har sagt seg villig til å stille som kongressens høye beskytter. Oslo komm. vil holde en mottagelse i Rådhuset, og det vil også bli en spesiell Norges dag. Til ACWW (Associated Country Women of the World) kongressen er ventet 1100 deltakere fra 100 land. Kongressens motto vil være: Veien til fremgang. | Solveig Øye fortalte også at ACWW har 500 prosjekter i 117 land, og at det i alt er 6,5 mill. som er tilknyttet organisasjonen.»
«ACWW-kongressen nærmer seg raskt». Nationen. 23. juli 1971. s. 6. «Somformann i hovedkomiteen har ikke minst Solveig Øye hatt mye å stå i.»
«ACWW-tevlingene». Nationen. 7. januar 1977. «Area-visepresidentenfor Europa, vår egen Solveig Øye, ble valgt til sitt verv på kongressen i Australia i 1974, og vi går ut fra at hun vil bli gjenvalgt for en ny 3-årsperiode.»
«Bondekvinnelaget og NORAD sammen om seminar i Gjøvik». OpplandArbeiderblad. 10. november 1978. «Alle fylker var representert med en eller to deltagere, og meningen er at de emner som ble tatt opp på seminaret nå skal føres ut blant lokallagene. (---) Deretter orienterte Solveig Øye om hva ACWW, bondekvinnenes verdensomfattende organisasjon med 74 medlemsland, har gjort og kan gjøre for barna. ACWW har over 500 prosjekter, og "redd synet"-aksjonen er en av de største og drives blant annet i India med ambulerende hjelp.»
«Bondekvinne og samekvinne til FN». HelgelandArbeiderblad. 8. september 1976. «Norske Kvinners Nasjonalråd har ønsket å gjøre FN's arbeid best mulig kjent blant kvinnene, og har derfor tilbudt sin observatørplass i den norske delegasjonen til Solveig Øye fra Stende ved Bergen, som Norges Bondekvinnelags representant og til programsekretær Kathrine Johnsen, ved NRK's distriktskontor i Tromsø, som samekvinnenes utsending. De to skal dekke seks uker hver av FN's høstsesjon som åpner 21. september.»
Øye, Solveig (26. mai 1978). «1979 erklært som FNs internasjonale barneår : Barn må få lære om og av hverandre». Nationen. «(Faktaboks: Solveig Øye er Area Vise Vise President for ACWW i Europa. Hun har nylig deltatt i et europeisk møte i Irland. Emnet for møtet var: Våre barns framtid. En håper å få et liknende møte i Oslo i mai til neste år, skriver hun i Nationen.) Den 21. desember 1976 vedtok hovedforsamlingen i FN at året 1979 skulle erklæres som Det internasjonale barneåret. (---) Denne høstsesjonen i 1976 var jeg i New York som observatør ved den norske FN-delegasjonen og hadde derfor god anledning til å følge diskusjonene i komiteen.»
«Oljenasjonen ... forts. fra s. 1». NordiskTidende. 16. desember 1976. «(Bildetekst) Glimt fra Nordmanns-Forbundets møte mandag 6. desember. Øverst fra venstre observatør for norske kvinneorganisasjoner Solveig Øye, stortingsrepresentantene Hermod Eian og Thorstein Treholt (---). Bilde nr. 2 ovenfra, fra venstre Solveig Øye, og stortingsrepresentantene Finn Gustavsen, Hermod Eian og Thorstein Treholt. Bilde nr. 3 viser (---)»
«Vestlandske Bondestemna: 21.-25. mars 1977». Hardanger. 16. mars 1977. «(---)Der vil det verta omvisning og det vil verta foredrag med lysbilete av Solveig Øye som skal tala om inntrykk frå FN si hovudforsamling.»