Ferdinand von Schirach (Norwegian Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Ferdinand von Schirach" in Norwegian language version.

refsWebsite
Global rank Norwegian rank
low place
274th place
1,677th place
6th place
564th place
111th place
124th place
22nd place
1st place
1st place
460th place
1,598th place
1,177th place
4th place

bnf.fr

data.bnf.fr

dagbladet.no

  • Wandrup, Fredrik (24. januar 2019). «Anmeldelse: Ferdinand von Schirach - «Straff» | Strålende krim om sexdukke, tragiske skjebner og barnedrap». dagbladet.no (på norsk). Besøkt 16. januar 2022. «Den kjente tyske forsvarsadvokaten har et grep om krimsjangeren han nærmest er alene om.» 
  • Krøger, Cathrine (27. januar 2014). «Hovedpersonen har en vag likhet med heltene i «Fifty shades»-litteraturen». dagbladet.no (på norsk). Besøkt 16. januar 2022. «ANMELDELSE: De siste fire årene har Gyldendal fått den kjærkomne tradisjon at de starter bokåret med en oversettelse av tyske Ferdinand von Schirach. Først ut var de to novellesamlingene «Forbrytelser» (2011) og «Skyld» (2012), siden romanen «Collini-saken» (2013). Og nå altså romanen «Tabu». | Den er ikke av hans beste utgivelser, von Schirach synes å kle kortformatet best. Men den likevel langt over snittet av det som utgis av krimfortellinger nå til dags.» 
  • Krøger, Cathrine (22. januar 2013). «Anmeldelse: Bruker aristokratisk nazibestefar som modell». dagbladet.no (på norsk). Besøkt 16. januar 2022. ««Jeg var 12. I historieboka så jeg et fotografi av ham. Baldur von Schirach, leder av Hitlerjugend. Jeg kan fremdeles se det for meg.» | Det var slik den tyske forsvarsadvokaten og forfatteren Ferdinand von Schirach oppdaget at bestefaren tilhørte Hitlers innerste krets. (---) Den sofistikerte nazisten Baldur von Schirach var Hollywood-klisjèen av den sofistikerte nazist; familiemann, aristokrat, kunstelsker, belest. Barnebarnet legger ikke skjul på at bestefaren er modell for en av personene i romandebuten «Collini-saken»» 

focus.de

gyldendal.no

  • «Forbrytelser». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. ««Von Schirachs fortellerevne, og det han har å fortelle, er bokens styrke, det bærer det hele. Like enkelt som språket er, fremtrer fortellingen som knapp, tilskåret, men innholdsrik så det holder.» : Tor Erling Staff, Klassekampen | «Fenomenale fortellinger.» : Cathrine Krøger, Dagbladet» 
  • «Skyld». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. 
  • «Straff». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. ««Schirachs noveller er perspektivutvidende og opplysende, og åpner for en rekke filosofiske, moralske og juridiske problemstillinger, f.eks. i åpningsnovellen 'Meddommeren', der Katharina identifiserer seg så mye med en mishandlet kvinne at hun må erklære seg inhabil, hvorpå tiltalte løslates og myrder den mishandlede kvinnen fire måneder senere. ... for denne leser er det nok i sum likevel slik at Schirach skriver kloke og suverent gode bøker som man ønsker aldri skal ta slutt.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad» 
  • «Forbrytelser, Skyld, Straff». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. 
  • «Collini-saken». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. 
  • «Tabu». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. 
  • «Kaffe og sigaretter». www.gyldendal.no. Besøkt 16. januar 2022. 

kb.se

libris.kb.se

vg.no

  • Ingvar Ambjørnsen (27. februar 2014). «Bokanmeldelse: Ferdinand von Schirach: «Tabu»». www.vg.no. Besøkt 16. januar 2022. «Ferdinand von Schirach har etter hvert fått mange lesere i Norge. Det er fortjent. Denne romanen innfrir ikke helt. (---) Gode forfattere må av og til tåle å bli sammenlignet med seg selv, og denne gangen blir Ferdinand von Schirach stående litt i skyggen av tidligere bragder.» 

web.archive.org