«Ny redaktør i «Dagen»». Sogn og Fjordane. 13. februar 1953. s. 2. «Styret i «Dagen» har sett Odd Strand til ny sjefredaktør. Han er fødd i Bergen i 1919, og studerte juss ei tid. Han vart tilsett i «Dagen» i 1938, vart redaksjonssekretær i 1946 og i 1949 sjef for Oslo-kontoret til bladet.»
«Redaktør Odd Strand». Sogningen. 20. august 1956. s. 2. «Redaktør Odd Strand, den tidligere redaktør i Dagen er ansatt i Bergens Tidende fra 1. september.»
«Radioprogrammet». Fylkestidende for Sogn og Fjordane. 10. mai 1949. s. 4. «17.05: På vingene over de 7 fjell. Guttetime ved Odd Strand»
«Grovt angrep på pressens frihet og uavhengighet». Hardanger. 20. juni 1956. s. 1. «Jeg er overbevist om at norsk presse enstemmig står bak redaktør Strand, og den eneste unnskyldning jeg kan finne for Dagens styre er at styremedlemmene ikke har vært riktig klar over hvor alvorlig det er å forsøke å tvinge en pressemann til å handle mot sin overbevisning. Striden er oppstått fordi styret i avisen, stikk imot den avtale om redaktørens rettigheter og plikter som er inngått mellom Norske Avisutgiveres Landsforbund og Norsk Redaktørforening, har forsøkt å hindre redaktør Strand i å utføre den bedømmelsesrett over avisens redaksjonelle innhold som er hans rett og plikt som redaktør. Vår organisasjon må hilse med glede at redaktør Strand så klart og utvetydig og så uredd hevder redaktørens rett til selv og alene å bære det personlige ansvar for det som skrives i avisen. Så lenge han er redaktør har ingen rett til å diktere ham hvordan han skal redigere avisen.»
«Sykkelsti uten sidestykke». Haugesunds Avis. 3. august 1974. s. 3. «Det var tidligere formann i Landslaget for Norges Ungdomsherberger, bergenseren Odd Strand som hadde ideen til sykkelvegen»
«Sykkelstien over Vidda åpnet». Hardanger Folkeblad. 7. august 1974. s. 2. «Tidligere formann i Norges Ungdomsherberger, Odd Strand, var i sin tid initiativtaker til vegen.»
Kjartan Rødland (12. februar 2009). «Alle journalisters oldefar». Bergens Tidende. s. 6. «For eksempel da den tidligere erkebiskop av Krakow og senere pave Johannes Paul II kalte ham inn til privat audiens i Vatikanet for å takke ham for hjelpen til en nødlidende befolkning i pavens gamle hjemby.»
Tom Rasmussen (24. juli 1991). «Dra fiskerne inn i kartleggingen!». Fiskaren. s. 16. «Det haster å komme i gang med kartleggingsarbeidet. Fartøyer som gikk ned i mellomkrigstiden eller ble sunket under krigen, begynner nå å bli så gjennomrustet at det bare er et tidsspørsmål før noe skjer, sier adm. direktør Odd Strand i Vrakfunn A/S til Fiskaren»
«Minneord». Sydvesten. 18. august 2015. s. 39. «For sin innsats for forsvar og fred mottok Odd Strand Bergens Forsvarsforenings hederstegn i 2000.»
Silje Stavrum Norevik (11. juni 2004). «Gull til en humanitær penn». Bergensavisen. s. 55. «I går fikk han nemlig tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for livslangt humanitært arbeid og for sitt samfunnsengasjerte virke som journalist.»
Thorseth, Ragnar (1988). «Index, Inside USA». Saga siglar: århundrets seilas jorda rundt. Ålesund: Nordvest forlag. s. 84. ISBN82-90330-42-1. OCLC23464206. «Følgende var med som mannskap i korte og lengre perioder ombord på «Saga Siglar» (1983-86) og «Strandholm» (1983-84): [..] Odd Strand [..] Wollert tok over «Saga Siglar» og skulle seile den ned til Halifax, hovedstaden i Nova Scotia. To journalister fra Bergens Tidende kom om bord for å være med på etappen.»CS1-vedlikehold: Dato og år (link)