Özal Suikastı (Turkish Wikipedia)

Analysis of information sources in references of the Wikipedia article "Özal Suikastı" in Turkish language version.

refsWebsite
Global rank Turkish rank
1st place
1st place
low place
703rd place
3,490th place
48th place
9,769th place
153rd place
962nd place
17th place

aksiyon.com.tr

candundar.com.tr

  • Dündar, Can (17 Temmuz 1999). "Özal'ın parmağı Kartal'ın parmağı". Can Dündar. 31 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2009. 
  • Dündar, Can (7 Ocak 1997). "40 dakika". Can Dündar. 9 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2009. Erol Mütercimler de birçok kimsenin bunu bildiği kanısında:
    “Bülent Bey kendi araştırmalarında bu Ergenekon’ un ne olduğunu gördü. Bırakın siz onu, Turgut Özal’a, bir suikast girişimi yaşandı, ki Cumhuriyet tarihinde tanıdığım en gözü kara, daha doğru deyimiyle en deli cesareti olan Cumhurbaşkanlarından birisiydi, bu yadsınmaz bir gerçek. Kendisine yapılan suikastı araştırdığında ne dedi? ‘Bir örgüte geldim çakıldım.’ İşte bu örgütün adı Ergenekon.”
    Turgut Özal suikastı, Ecevit’e Çiğli’de düzenlenen suikasttan sonra, nedeni ortaya konamayan bir saldırı olarak dosyasına kaldırılmıştı. Silahı ateşleyen ülkücü Kartal Demirağ, ifadesinde bazı komando kamplarında askeri şahıslardan gerilla eğitimi aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Özal’ın olayı soruştururken, suikastın ardındaki gücün kim olduğu konusunda bir noktaya kadar geldiği ve o noktada gerçeği anlayınca “Madem öyle, kalsın” dediğini ölümünden sonra kardeşi Korkut Özal açıklayacak ve “Bunun ne olduğunu ağabeyim müsaade etmediği için açıklayamam” diyecekti. Ergenekon’un sırrı böylece yine çözülememiş oluyordu. Ta ki Susurluk kazasına kadar.
     
  • Dündar, Can (8 Ocak 2006). "Gizlenen örgütün başındaki adam: Sabri Yirmibeşoğlu 'Özel Harp'çinin tırmanış öyküsü". Milliyet. 12 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2009. 

sozcu.com.tr

web.archive.org

zaman.com.tr

arsiv.zaman.com.tr