NTB-AFP (16. januar 2023). «Tencent-ansatte sparkes for underslag og bestikkelser». adressa.no. Besøkt 24. september 2024. «Selskapet er verdens største produsent av TV-spill og eier appen WeChat, men har slitt etter at Kina satte i gang en omfattende innskjerping av reguleringen av bransjen i 2020. I november opplevde Tencent sitt andre kvartal på rad med tilbakegang. [---] I en uttalelse sier Tencent at over 100 ansatte er funnet skyldige i brudd på selskapets regler mot bedrageri. Over ti av tilfellene ble rapportert videre til kinesiske sikkerhetsmyndigheter, | – Antall saker og ansatte som er etterforsket i 2022, var høyere enn i 2021, sier selskapet i en uttalelse.»
Editor-in-Chief, Matthew Handrahan (22. januar 2020). «Tencent bids to acquire 100% of Funcom». GamesIndustry.biz (på engelsk). Besøkt 24. september 2024.CS1-vedlikehold: Ekstra tekst: forfatterliste (link)
«Tencent starter med maskinvare». IT-avisen. 3. november 2021. Besøkt 24. september 2024. «Arbeidet har også involvert andre kinesiske teknologiselskaper, ifølge Reuters som gjengir selskapets uttalelse på plattformen WeChat. Der siteres Tang Daosheng på at Tencent i møte med nye scenarier preget av særskilte behov, har iverksatt en langsiktig plan for forskning og utvikling innen halvledere og brikkesett. | Blant høydepunktene i forskningen så langt påpekte Daosheng at de har utviklet tre brikkesett – ett for AI-formål, et annet for videoprosessering og det siste for nettverksløsninger. Innen programvare kan de melde et nytt skyoperativsystem døpt “Orca”.»
«Kinesiske dataspillaksjer faller etter varsel om nettspillreguleringer». www.tu.no (på norsk). Teknisk Ukeblad. 22. desember 2023. Besøkt 24. september 2024. «Kinesiske Tencent, et av verdens største dataspillkonsern, falt over 10 prosent på Hongkong-børsen da kunngjøringen kom fra Beijing fredag. Konkurrenten Netease falt mer enn 20 prosent. | Det dreier seg om utkast til nye restriksjoner som kinesiske regulatorer publiserte fredag. Hensikten er å begrense muligheten for å kjøpe gjenstander og tjenester i nettbaserte dataspill med ekte penger. Videre går planen ut på å forby det myndighetene oppfatter som avhengighetsskapende atferd der spillerne belønnes med gjenstander og tjenester når de logger seg på spillet hver dag. | Dataspillprodusentene må dessuten innføre advarsler i spillene om farene ved «ufornuftig» atferd. Videre legger Beijing opp til videreføring av forbudet mot «ulovlig nettspillinnhold som utgjør fare for nasjonalt samhold» og innhold som «setter nasjonal sikkerhet i fare eller skader nasjonalt omdømme og interesser».»